O nama

onama_1

Starost, to zlatno doba života, doba je mudrosti, životnog iskustva, znanja i vještina koje trebaju biti prenesene na mlade naraštaje radi napretka i boljitka društva u kojem živimo. Život tada poprima nove duhovne dimenzije, otvaraju se novi vidici i novi pogledi na život. To je vrijeme u kojem trebamo uživati u plodovima koje nam je podario život. Svako razdoblje života u sebi krije pregršt lijepih trenutaka, a starost je vrijeme prilagodbe na nove uvjete i drugačiji tempo života. Važno je ostati aktivan i u trećoj životnoj dobi, družiti se s ljudima istih interesa i nastojati organizirati svoj život kako bi se što dulje ostalo vitalnim. Starost je zlatno doba gdje pobjeđuje samo onaj koji ne odustaje od sebe!

onama_2

Upravo takvim pristupom i vođeni takvom filozofijom, organizirali smo život osobama treće životne dobi u umaškom Domu „Atilio Gamboc“. Umag je gradić idiličnog šarma, blage mediteranske klime, kristalno plavog mora i atraktivnog, brežuljkastog zaleđa koji nudi uvod u jednu sasvim novu, aktivnu i uzbudljivu treću životnu dob. U našem Domu nećete samo boraviti, živjet ćete život punim plućima, oslobađajući u sebi dugo zatomljivanu kreativnost i želju da se posvetite svim onim stvarima za koje u radnom dobu niste imali dovoljno vremena. U Umagu možete biti dio svih onih njegovih atraktivnih manifestacija, uživati u njegovim povijesnim znamenitostima, otkrivati nove krajolike u njegovu čarobnom zaleđu i upoznavati se s jedinstvenim gastro okusima.

onama_3

Sama građevina Doma sastavljena je od tri krila, a svako od njih ima prizemlje, prvi i drugi kat. Na raspolaganju su jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sobe i apartmani funkcionalno i ergonomski opremljeni. Okolne, vanjske površine ukusno su hortikulturalno uređene s dražesnom, natkrivenom terasom koja će postati omiljeno mjesto Vašeg zajedničkog druženja. Ukupni kapacitet doma je 128 korisnika – za stacionar je predviđeno 54 osobe, u stambenom dijelu mogu boraviti 44 korisnika a usluge dnevnog centra može koristiti 30 osoba.

Priuštite si boravak u ovoj jedinstvenoj i modernoj ustanovi te svom životu podarite novu dimenziju. I ne zaboravite – aktivnost zdravog čovjeka nikad ne prestaje, ona samo mijenja svoj oblik!

S veseljem Vas očekujemo!