Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, Grad Umag je u subotu 1. listopada 2016. godine organizirao tradicionalnu proslavu dana posvećenog sugrađanima treće životne dobi. Zahvaljujući prelijepom i sunčanom subotnjem prijepodnevu, u sjenici Doma za starije i nemoćne osobe „Atilio Gamboc“ mnogobrojni sugrađani uživali su u gotovo dvosatnom kulturno-umjetničkom programu, a svečanosti su prisustvovali i gradonačelnik Vili Bassanese, njegovi zamjenici te predstavnici Sindikata umirovljenika Hrvatske i Hrvatske stranke umirovljenika.

Nazočnima se na samom početku obratila ravnateljica Doma Diana Lekić, nakon čega je riječ dana predsjedniku SUH-a Umag Antonu Pertotu. Gradonačelnik Bassanese naglasio je važnost obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba te se prisutnima zahvalio na iznimnom doprinosu.

Nakon službenog dijela programa, sve su prisutne zabavili članovi zbora „Atilio Gamboc“ i učenici srednje škole „Vladimir Gortan“ iz Buja pod vodstvom profesorice Tarite Štokovac. Dobropoznati Istravaganti i Sergio Bernich veselim su izvedbama zaokružili ovu izvanrednu priču o iskrenom zajedništvu i ljubavi.

dan_starijih_osoba_

dan_starijih_osoba_2

dan_starijih_osoba_3

dan_starijih_osoba_4

dan_starijih_osoba_5