Svečana priredba povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera započeta je riječima kineskog filozofa i osnivača taoizma Lao Tse-a.

Dobrota u riječima stvara povjerenje. Dobrota u mislima stvara dubinu. Dobrota u davanju stvara ljubav.

Međunarodni dan volontera Dom za starije i nemoćne osobe ”Atilio Gamboc” obilježio je svečanom priredbom 04. prosinca 2015. godine. Svečanosti su se odazvali zamjenik gradonačelnika g. Niko Čančarević, zamjenica predsjednice Upravnog vijeća gđa. Tanja Vujić kao i ostali članovi Upravnog vijeća Doma.

Volonterstvo u Domu odvija e u nekoliko segmenata:

– U sklopu radno okupacijske terapije u Domu se održavaju različite radionice poput likovne radionice i radionice slikanja na svili koju vodi umirovljena prof. gđa Vera Koševoj.; radionica decoupagea koju vodi medicinska sestra Lucijana Kozlović Visinski.

– Rekreativne i zabavne aktivnosti. Organizirani su izlet do Katora, šetnje do grada ”kava u gradu”. U tim aktivnostima pomagale su nam volonterke Marija Vrban, Dubravka Kodela i Jadranka Ipša. Korisnici Doma gostavali su u Charlie’s baru gdje su uživali u gostoljubivosti domaćina, gđe. Gracijele Breščić i g. Vladimira Brajana.

– Održane su radionice bioenergije pod vodstvom Andree Pučić.

– U Odjelu prehrane i posluživanja vrlo rado pomaže Anamaria Đorđioski.

– U ovoj godini u nekoliko navrata uživali smo u ribljem ručku, a ribu su nam darovali g. Elvis Damiani i Sportsko ribolovni klub ”Sv Pelegrin” kojeg predstavlja g. Mirko Grgić. Također, uživali smo i u grožđu koju nam je donirao bračni par gđa.Tatjana Ravnić i g. Dušan Bunčić, gđa. Suzana Trento kao i Boćarski klub ”Seget” kojeg predstavlja g. Kozlevac.

– Glazba oplemenjuje, uveseljava i zato se često u Domu organiziraju glazbene radionice u kojima gostuje g. Marijo Kljaković Gašpić i grupa ”Kretetari” koji korisnike Doma uveseljavaju svojim pjesmama i svirkom od samog početka rada Doma.

Volonteri su na kraju ispraćeni riječima:

Nagrađeno je sveukupno 21 volonter koji je sudjelovalo u aktivnostima Doma u 2015. godini. Po završetku programa druženje je nastavljeno u lobby-u Doma uz kolače i kavu gdje su uzvanici mogli vidjeti izložene uratke korisnika Doma.

IMG_5733

IMG_5743

IMG_5759