Dom za starije i nemoćne osobe „Atilio Gamboc“ dana 19. lipnja 2024. godine obilježio je deset godina svoga rada svečanom priredbom. Priredbi su nazočili zamjenici gradonačelnika, predsjednik HSU Umag, predsjednica podružnice Sindikata umirovljenika Umag, pročelnici Grada Umaga, pročelnica Istarske županije za socijalnu skrb i zdravstvo, brojni uzvanici, obitelji korisnika i korisnici.

Na svečanoj priredbi obilježeno je uspješnih deset godina rada Doma koji je bio „drugi dom“ za više od 750 korisnika, koliko je Dom ukupno do sada primio korisnika. Kako bi se korisnici osjećali kao kud kuće i sigurno Dom je kroz svojih deset godina rada surađivao sa brojnim institucijama i organizirane su mnoge aktivnosti i događanja.

Ravnateljica Doma gđa Diana Lekić se u svoje ime i u ime svih djelatnika i korisnika zahvalila gradonačelniku grada Umaga g. Viliu Bassanesseu, Ravnatelju Doma zdravlja Umag, Ravnateljici Hitne medicinske pomoći Umag, Ravnateljici POU „Ante Babić“,  Zapovjedniku JVP Umag, ravnateljici OŠ „Marije i Line“, Ravnatelju TOŠ „Galielio Galilei“, Ravnateljici DV „Duga“, Ravnateljici TDV  „Girotondo“, Ravnateljici SŠ „Vladimir Gortan“ na dosadašnjoj uspješnoj suradnji. Zahvale su uručene i učiteljicama OŠ „Marije i Line“ gđi Auriki Matković i gđi Sanji Ošaben te učiteljici TOŠ „Galileo Galilei“ gđi Mauri Miloš kao i učiteljima Davoru Kovačeviću i Teu Biloslavu što već dugi niz godina njeguju međugeneracijsku solidarnost kroz razne aktivnosti i priredbe koje organiziraju zajedno s učenicima i korisnicima Doma.

Zahvala je uručena i gđi Normi Gamboc u sjećanje na pokojnog g. Atilia Gamboca koji je prije više od deset godina bio na čelu HSU Umag koja je bila incijator i nosioc ideje o osnivanju Doma u Umagu, a po kojemu danas Dom nosi ime.

Prigodni program uveličali su svojim nastupom učenici trećeg razreda OŠ „Marije i Line“, učenici prvog i četvrtog razreda područne škole Babići, učenici trećeg razreda TOŠ „Galileo Galilei“ i mješoviti pjevački zbog „Korona“.

Više o samoj priredbi možete pogledati na niže navedenom linku
https://www.facebook.com/eurostarumag.hr
https://lavoce.hr/cronaca/cronaca-istriana/atilio-gamboc-decennio-al-fianco-degli-anziani

1

Image 1 of 7