Ujedinjeni narodi su 15. svibnja proglasili Međunarodnim danom obitelji kako bi upozorili na značaj obitelji kao temeljne jedinice društva.
Dom , tradicionalno ovaj dan obilježava priredbom učenika hrvatske škole „Marija i Lina“ i područne škole Babići, talijanske osnovne škole „Galileo Galilei“ iz Umaga te učenika Glazbenog odjela OŠ „Marija i Lina“ iz Umaga .
U okrilju obitelji usvajaju se vrijednosti i uči se onome što je dobro te se oblikuje naš karakter, razvijaju vještine, izgrađuje samopoštovanje i osjećaj za druge. Uči se toleranciji i uvažavanju drugih, uči se kakvi ljudi trebamo biti. Obitelj je temelj svakog društva i ona je ujedno prva škola međuljudskih odnosa, a o odnosima sa starijima djecu učimo i kroz ove priredbe u kojima djevojčice i dječaci svoje vještine pokazuju nonićima u Domu.
Poruka ove priredbe je da „Dan obitelji“ provedemo u radosti zajedništva i izražavanju ljubavi svim članovima obitelji. Radujmo se što imamo jedni druge i volimo se. Neka je to dan koji je ispunjen srdačnim odnosima u svakoj obitelji.