Međunarodni dan starijih osoba

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, Dom ”Atilio Gamboc’ i Grad Umag, organizirali su prigodnu priredbu kojom su obilježili ovaj dan posvećen građanima treće životne dobi.

Proslava 100. rođendana

Najstarija korisnica  Doma ”Atilio Gamboc”  Umag, gđa Irma Chersevani, svoj životni jubilej proslavila je u četvrtak, 26. rujna 2019. godine, u krugu obitelji, stanara i djelatnika Doma.

Izlet vlakićem u Katoro

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, za korisnike  je organiziran poludnevni izlet  vlakićem u turistička naselja Katoro i Stella Maris, a na kojem su im se pridružili učenici  3. A. i 3.C. razreda Osnovne škole ”Marija i Lina”.

Odlazak korisnika na more

U Domu se sa mjesecom srpnjem počela odvijati omiljena ljetna aktivnost korisnika – odlazak na more.
Korisnici uživaju u doručku na plaži, tjelovježbi u bazenu s morskom vodom i kupanju.
Ova se aktivnost pratnji djelatnika i volontera odvija do tri puta tjedno u jutarnjim satima.

Izlet brodom

Ove godine Dom je obilježio 5. godišnjicu rada Doma, organizirajući za korisnike panoramski izlet brodom do naselja Crveni vrh.

Koncert vokalne etno skupine ”Nigrignanum”

Korisnici Doma uživali su u koncertu vokalne etno skupine ”Nigrignanum” iz Kaštelira pod vodstvom gđe Diane Bernobić Sirotić. Korisnici su uživali u raznolikom repertoaru koji je sadržavao istarske, dalmatinske, talijanske i makedonske pjesme. U velikom dijelu pjesama pridružili su se i korisnici Doma. Nakon koncerta je uslijedio slatki domjenak koji je pripremila kuhinja Doma.